Zamknij menu
  • Informacje
  • Polityka
  • Opinie
  • Historia
  • Biznes
  • Tożsamość
  • Gospodarka
  • Przestrzeń
  • Styl życia
  • Czas wolny
  • Program dla Śląska i Zagłębia

Sprawdź co słychać w regionie

bytomski.pl
piekary.info
glivice.pl
nowinytyskie.pl
ngs24.pl
24kato.pl
rudzianin.pl
zabrzenews.pl
chorzowski.pl
tarnowskiegory.info
24zaglebie.pl
Logo - ślązag.pl
teraz

15 oC

Katowice
powietrze

Wspaniałe powietrze!

  • Informacje
  • Gospodarka
  • Tożsamość
  • Historia
  • Przestrzeń
  • ŚLĄ·EKO·ZAG
Szukaj
menu Menu
Reklama Redakcja Kontakt
Obejrzyj Posłuchaj
Logo - ślązag.pl
  • Informacje
  • Gospodarka
  • Tożsamość
  • Historia
  • Przestrzeń
  • ŚLĄ·EKO·ZAG
sterowanie galerią

Nawiguj za pomocą klawiatury, lub gestów na urządzeniu mobilnym.

poprzednie zdjęcie następne zdjęcie
Syrop Piernikowy według Kingi Paruzel
fot: Kinga Paruzel

Kinga Paruzel o tradycji świątecznej w kuchni. Nie można być ortodoksyjnym ani dać się zwariować

galeria 5 / 5
zamknij galerię

Syrop Piernikowy według Kingi Paruzel

Składniki: mleczko kokosowe – 200 ml, miód – 3 łyżki, cynamon – 1 laska, mielony anyż – ½ łyżeczki, mielone goździki – ½ łyżeczki, krem o smaku ciasteczek korzennych – 1 łyżka oraz szczypta soli.

Wszystkie składniki umieszczamy w garnuszki i gotujemy przez ok. 10 minut, aż płyn się lekko zredukuje. Gotowy syrop studzimy. Z gotowego syropu wyławiamy laskę cynamonu i przy użyciu lejka przelewamy go do butelki. Syrop przechowujemy w lodówce.

Wróć do artykułu: Kinga Paruzel o tradycji świątecznej w kuchni. Nie można być ortodoksyjnym ani dać się zwariować
Ślązag

Wydawca mediów lokalnych

MediaOperator

Dostawca hostingu

lh.pl

Nie zapomnij
zapoznać się z:

polityką prywatności

regulamin korzystania z portali

Twoje miasto

Piekary Śląskie Chorzów Tarnowskie Góry Ruda Śląska Świętochłowice Tychy Bytom Katowice Gliwice Zabrze Zagłębie

Skontakuj się z nami

Kontakt

Wydawca

Redakcja

Newsletter

Reklama

Facebook
instagram
RSS